menu

menu

joyce

celine

Waarom jezelf laten zien belangrijker is dan jouw onzekerheid

Door Joyce Celine

Waarom jezelf laten zien belangrijker is dan jouw onzekerheid.

Waarom jezelf laten zien belangrijker is dan jouw onzekerheid

Met net gelakte (en nog niet opgedroogde) nagels en haarverf die nodig uitgespoeld moet worden ben ik een hot mess wanneer ik achter de microfoon kruip voor deze podcast – MAAR.. dat betekent ook meteen dat er extra veel passie zit in deze aflevering.

We gaan het hebben over een trendy onderwerp: zichtbaarheid. Iedereen heeft het erover en iedereen vindt het belangrijk. Maar met welke boodschap ben jij zichtbaar? Spreek je wel de juiste mensen aan? Komt je boodschap wel over? Zichtbaarheid is handig.. Maar als je niet zichtbaar bent met de juiste boodschap (en ik geloof dat jij als persoon hier een grote rol in speelt..) dan is zichtbaarheid niks meer dan een lege huls.

  • Loop je tegen de drempel aan om jezelf te laten zien?
  • Durf je niet?
  • Of denk je dat het helemaal niet NODIG is om jezelf te laten zien?

Ik heb de oplossing.

Door mijn verhaal en ervaring met je te delen gaan we dit varkentje wassen.

Ik krijg regelmatig de vraag: ‘Hoe doe jij dat? Hoe post jij stories op je Instagram of vlog je op YouTube zonder dat je jezelf meteen weer van het beeldscherm af wil halen nadat je het gepost hebt?

Laat mij je allereerst uit een droom helpen: Er is geen manier om het te doen zonder dat het eng is. Er is geen quick fix. Het ís eng.

Wel is er een inzicht dat je helpt om de eerste drempel te nemen.

Laat me je eerst een verhaal vertellen.

Ik vond vloggen doodeng. Jarenlang. Nu post ik mijn gezicht met of zonder make-up. Met of zonder puistjes. Dansend of playbackend. Maar dat is absoluut niet zo begonnen.

Ik ben niet zonder onzekerheden. Ik ben niet zonder twijfels. Ik wilde al VEEL langer dan ik nu doe mijn verhaal delen op Instagram, maar ik durfde niet.

En dat voelt heel logisch.

Het zijn ‘goede’ redenen om niet zichtbaar te zijn. Om jezelf uit die stap te praten.

Het is heel vertrouwd om te zeggen ‘Ik vind mijn stem gek klinken, dus… doe ik het maar niet. Want anderen zullen dat vast ook vinden.’ 

Als ik dan toch een antwoord moet geven op de vraag: ‘Hoe doe je dat?’ dan is er 1 ding wat ik al tijden zeg (ook in mijn Instagram Branding School cursus)..

Graaf (diep!) naar waarom je vindt dat je het zou moeten doen en zorg dat die waarom groter is dan jouw twijfel, angst of onzekerheid.

Dat werkt zo: Waarom vertel ik een tip in mijn Instagram stories als ik er nog niet eens aangekleed en dus representatief uit zie? Omdat het voor mij belangrijker is dat die tip gedeeld wordt, dan hoe ik er uit zie.

Als het mijn missie is (en dat is het) om vrouwen naast elkaar te laten staan vol zelfvertrouwen in leven en ondernemen, waarom zou ik mij dan nog druk maken over hoe ik er uit zie?

Het is niet in balans.

Hoe ik er uit zie, doesn’t matter…

Do you get my point?

Als ik niet deel wat ik te delen heb, komt het nooit bij de persoon terecht die het nodig heeft.

Verschuif die angst en onzekerheid om zichtbaar en kwetsbaar te zijn naar het zien van de mogelijkheid dat de ontvanger op jouw boodschap zit te wachten. En jou nodig heeft.

Want jij hebt iets te delen, toch?

Als jij een Instagram account hebt.. Dan heb jij iets te delen. Letterlijk en figuurlijk.

Ben je benieuwd naar meer antwoorden en inzichten (en een vermakelijk verhaal over appels?) Luister dan de podcast op iTunes of Apple Podcast.

Je kunt deze podcast ook luisteren op Spotify! Klik op de link en op ‘volgen’ om geen aflevering te missen.

Purpose Podcast met Joyce Celine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *