menu

|

|

‘Hey Joyce, wat is dit nou? Ben je gestopt met kalligrafie?’

door Joyce Celine

February 11, 2019

Jaaaa, je bent op de nieuwe website beland! Allereerst, van harte welkom op dit gloednieuwe stukje internet. Vandaag ga ik je alles vertellen over wat er veranderd is in mijn kalligrafie bedrijf, waarom ik voor de verandering heb gekozen en uiteraard wat de toekomst gaat brengen! Let’s get to it!

Het allereerste begin.

In 2015 ben ik mijn kalligrafie en grafisch ontwerp bedrijf gestart. Zonder kennis, zonder ervaring. Alleen maar gewapend met een kroontjespen en een abonnement van Adobe (en heel veel onwetenheid) begon ik aan het avontuur dat ondernemen heet.

Fast forward 4 years en ik heb ontelbare trouwkaarten mogen maken en meer dan duizend vrouwen (en een enkele man) mogen leren kalligraferen in mijn workshops. Door mijn expertise werd ik ook steeds vaker benaderd door grote merken zoals Vogue, Chanel & Tiffany&Co om voor hen gekalligrafeerde enveloppen en andere stationery te verzorgen. It took off, kun je wel zeggen. Hoe dat allemaal gegaan is en welke lessen ik door de jaren heen heb geleerd, is preciés waar ik in de toekomst nog veel over zal gaan vertellen.

Envelop moderne kalligrafie kalligraaf kalligrafist amsterdam

Toen ik in de zomer van 2018 compleet radeloos op de bank zat, wist ik dat er iets moest veranderen.

Ik had een prachtig bedrijf met fantastische klanten opgebouwd en toch kon ik er niet meer van genieten. Ik voelde mij continu gestresst, overwerkt en doelloos. Ik had zoveel vragen, dat ik niet wist waar ik de verandering door moest zetten. Uiteindelijk koos ik er voor om twee maanden compleet van de radar te gaan. Geen Instagram, geen werk, even helemaal tijd voor rust. Die tijd had ik nodig om mijn hoofd recht te zetten en helder te krijgen wat voor mij belangrijk is. Ik leerde tegelijkertijd wat mediteren is en ging via de huisarts naar een gesprekstherapeut om te werken aan mijn persoonlijke onzekerheden.

De grote doorslag kwam echter op dat ene moment, alleen, op de hei.

Ik kwam er eigenlijk alleen maar om te mediteren en gewoon even in stilte te zitten. Uiteindelijk werd dat niet zo stil als gehoopt – er ontstond een flinke discussie in mijn hoofd. Ik weet het, het klinkt wat zweverig, maar ik kan het niet anders beschrijven als een discussie tussen mijn hart en mijn hoofd. Mijn hart moedigde mij aan om nieuwe stappen te gaan zetten, achter de complimenten en bemoediging van sommigen van jullie aan te gaan en meer te gaan delen, schrijven, coachen in wat ik in de afgelopen jaren geleerd had. Mijn hoofd zei alleen precies het tegenovergestelde. ‘Waarom zou jij ook maar iéts te vertellen hebben?’ ‘Wie zit er nu op jou te wachten?’ Vragen die jij jezelf ook stelt – en waar je je nu misschien nog door laat tegenhouden.

De discussie was niets nieuws. Zoveel mensen om mij heen hadden al onder de aandacht gebracht dat ik meer kon dan wat ik op dat moment deed. Ik wilde het alleen zelf nog niet geloven. Ik geloofde in de onzekerheden van mijn hoofd. Tot die dag op de hei. Op dat gekke scheve bankje, waar je een houten kont van krijgt waar je u tegen zegt, wist ik dat ik er niet langer onder uit kon. Ik kon wel excuses blíjven verzinnen om niet te doen waar ik bang voor was, maar ik wist óók dat volhouden wat ik nu deed niet lang goed zou blijven gaan.Iets in de begeleide meditatie van die dag (check de apps headspace & simple habit hiervoor) inspireerde mij. Op die dag, op dat moment sprong ik in het diepe.

Ik besloot op dat moment het gewoon te gaan doen. Ondanks alle kans op falen, besloot ik dat ik goed genoeg was om dit nieuwe avontuur aan te gaan.

Ondertussen heb ik veel en veel meer vertrouwen gekregen in de grote verhuizing van het ene vakgebied naar het andere. Ik ben gestopt met het lesgeven en schrijven van moderne kalligrafie. (Houd echter www.splendith.nl in de gaten, want wij gaan een samenwerking aan om mijn opgedane kennis niet verloren te laten gaan!) Ik ben gestopt met het maken van trouwkaarten, ondanks dat ik toen op de hei nog dacht dat ik dit goed zou kunnen combineren met het bloggen en verhalen schrijven.

Het grappige was dat toen ik genoeg moed had om voor iets nieuws te kiezen, ik de smaak te pakken kreeg en veel meer dingen ging veranderen en aanpakken.

Het was verslavend! Al jaren riep ik dat ik graag weer eens in de horeca wilde gaan werken – een passie van me, lang verloren, maar nu weer opgepakt sinds ik bij het koffiehuis Schenkers in Apeldoorn ben gaan werken. Kom daar trouwens gerust eens langs op een zaterdag; grote kans dat je mij in mijn element ziet! Het klinkt misschien simpel, maar dit werk heeft mij een hoop nieuwe energie gegeven (en ja, ook de financiële ruimte) om een nieuwe weg in te slaan. Voor zolang het mij energie en de gezelligheid geeft die ik nodig heb, zal ik dit werk blijven doen. Dat voelt als een heerlijk vooruitzicht.

Over heerlijke vooruitzichten gesproken; wat mag je van mij gaan verwachten in de dichtbije toekomst?

Ik zal voornamelijk blogs schrijven, coachen en zoveel mogelijk hulpmiddelen ontwikkelen voor de creatieve vrouwelijke onderneemster.

Ik wil de persoonlijke cheerleader zijn die ik zelf zo nodig had toen ik begon. Ik wil vanuit connectie en herkenning met jou werken aan de beste vorm van jouw bedrijf en uiteindelijk jouw leven. Want als we het ergens over eens zullen zijn dan is het wel dat jouw bedrijf er is om jou te dienen; en niet andersom, right?

Meer weten wat coaching bij mij inhoud? Check dan deze link. Ik vertel je er alles over. Vergeet ook niet onderdeel te zijn van onze wekelijkse get-to-gether op woensdag – rechtstreeks in je inbox. Het is mijn persoonlijke manier om je op de hoogte te houden van alles wat hier gaande is (en ik geef allerlei extra dingen weg voor allen die ingeschreven staan, so much fun!) Doe je mee?

coach voor creatieve ondernemer

|

|

menu

schrijver.
DESIGNER. levensgenieter.

about

blog

contact

transparant met een koffie in de hand.

schrijver. DESIGNER. levensgenieter.

menu

|

|

terug naar blogoverzicht

‘Hey Joyce, wat is dit nou? Ben je gestopt met kalligrafie?’

door Joyce Celine

February 11, 2019

Jaaaa, je bent op de nieuwe website beland! Allereerst, van harte welkom op dit gloednieuwe stukje internet. Vandaag ga ik je alles vertellen over wat er veranderd is in mijn kalligrafie bedrijf, waarom ik voor de verandering heb gekozen en uiteraard wat de toekomst gaat brengen! Let’s get to it!

Het allereerste begin.

In 2015 ben ik mijn kalligrafie en grafisch ontwerp bedrijf gestart. Zonder kennis, zonder ervaring. Alleen maar gewapend met een kroontjespen en een abonnement van Adobe (en heel veel onwetenheid) begon ik aan het avontuur dat ondernemen heet.

Fast forward 4 years en ik heb ontelbare trouwkaarten mogen maken en meer dan duizend vrouwen (en een enkele man) mogen leren kalligraferen in mijn workshops. Door mijn expertise werd ik ook steeds vaker benaderd door grote merken zoals Vogue, Chanel & Tiffany&Co om voor hen gekalligrafeerde enveloppen en andere stationery te verzorgen. It took off, kun je wel zeggen. Hoe dat allemaal gegaan is en welke lessen ik door de jaren heen heb geleerd, is preciés waar ik in de toekomst nog veel over zal gaan vertellen.

Envelop moderne kalligrafie kalligraaf kalligrafist amsterdam

Toen ik in de zomer van 2018 compleet radeloos op de bank zat, wist ik dat er iets moest veranderen.

Ik had een prachtig bedrijf met fantastische klanten opgebouwd en toch kon ik er niet meer van genieten. Ik voelde mij continu gestresst, overwerkt en doelloos. Ik had zoveel vragen, dat ik niet wist waar ik de verandering door moest zetten. Uiteindelijk koos ik er voor om twee maanden compleet van de radar te gaan. Geen Instagram, geen werk, even helemaal tijd voor rust. Die tijd had ik nodig om mijn hoofd recht te zetten en helder te krijgen wat voor mij belangrijk is. Ik leerde tegelijkertijd wat mediteren is en ging via de huisarts naar een gesprekstherapeut om te werken aan mijn persoonlijke onzekerheden.

De grote doorslag kwam echter op dat ene moment, alleen, op de hei.

Ik kwam er eigenlijk alleen maar om te mediteren en gewoon even in stilte te zitten. Uiteindelijk werd dat niet zo stil als gehoopt – er ontstond een flinke discussie in mijn hoofd. Ik weet het, het klinkt wat zweverig, maar ik kan het niet anders beschrijven als een discussie tussen mijn hart en mijn hoofd. Mijn hart moedigde mij aan om nieuwe stappen te gaan zetten, achter de complimenten en bemoediging van sommigen van jullie aan te gaan en meer te gaan delen, schrijven, coachen in wat ik in de afgelopen jaren geleerd had. Mijn hoofd zei alleen precies het tegenovergestelde. ‘Waarom zou jij ook maar iéts te vertellen hebben?’ ‘Wie zit er nu op jou te wachten?’ Vragen die jij jezelf ook stelt – en waar je je nu misschien nog door laat tegenhouden.

De discussie was niets nieuws. Zoveel mensen om mij heen hadden al onder de aandacht gebracht dat ik meer kon dan wat ik op dat moment deed. Ik wilde het alleen zelf nog niet geloven. Ik geloofde in de onzekerheden van mijn hoofd. Tot die dag op de hei. Op dat gekke scheve bankje, waar je een houten kont van krijgt waar je u tegen zegt, wist ik dat ik er niet langer onder uit kon. Ik kon wel excuses blíjven verzinnen om niet te doen waar ik bang voor was, maar ik wist óók dat volhouden wat ik nu deed niet lang goed zou blijven gaan.Iets in de begeleide meditatie van die dag (check de apps headspace & simple habit hiervoor) inspireerde mij. Op die dag, op dat moment sprong ik in het diepe.

Ik besloot op dat moment het gewoon te gaan doen. Ondanks alle kans op falen, besloot ik dat ik goed genoeg was om dit nieuwe avontuur aan te gaan.

Ondertussen heb ik veel en veel meer vertrouwen gekregen in de grote verhuizing van het ene vakgebied naar het andere. Ik ben gestopt met het lesgeven en schrijven van moderne kalligrafie. (Houd echter www.splendith.nl in de gaten, want wij gaan een samenwerking aan om mijn opgedane kennis niet verloren te laten gaan!) Ik ben gestopt met het maken van trouwkaarten, ondanks dat ik toen op de hei nog dacht dat ik dit goed zou kunnen combineren met het bloggen en verhalen schrijven.

Het grappige was dat toen ik genoeg moed had om voor iets nieuws te kiezen, ik de smaak te pakken kreeg en veel meer dingen ging veranderen en aanpakken.

Het was verslavend! Al jaren riep ik dat ik graag weer eens in de horeca wilde gaan werken – een passie van me, lang verloren, maar nu weer opgepakt sinds ik bij het koffiehuis Schenkers in Apeldoorn ben gaan werken. Kom daar trouwens gerust eens langs op een zaterdag; grote kans dat je mij in mijn element ziet! Het klinkt misschien simpel, maar dit werk heeft mij een hoop nieuwe energie gegeven (en ja, ook de financiële ruimte) om een nieuwe weg in te slaan. Voor zolang het mij energie en de gezelligheid geeft die ik nodig heb, zal ik dit werk blijven doen. Dat voelt als een heerlijk vooruitzicht.

Over heerlijke vooruitzichten gesproken; wat mag je van mij gaan verwachten in de dichtbije toekomst?

Ik zal voornamelijk blogs schrijven, coachen en zoveel mogelijk hulpmiddelen ontwikkelen voor de creatieve vrouwelijke onderneemster.

Ik wil de persoonlijke cheerleader zijn die ik zelf zo nodig had toen ik begon. Ik wil vanuit connectie en herkenning met jou werken aan de beste vorm van jouw bedrijf en uiteindelijk jouw leven. Want als we het ergens over eens zullen zijn dan is het wel dat jouw bedrijf er is om jou te dienen; en niet andersom, right?

Meer weten wat coaching bij mij inhoud? Check dan deze link. Ik vertel je er alles over. Vergeet ook niet onderdeel te zijn van onze wekelijkse get-to-gether op woensdag – rechtstreeks in je inbox. Het is mijn persoonlijke manier om je op de hoogte te houden van alles wat hier gaande is (en ik geef allerlei extra dingen weg voor allen die ingeschreven staan, so much fun!) Doe je mee?

coach voor creatieve ondernemer

‘Hey Joyce, wat is dit nou? Ben je gestopt met kalligrafie?’

schrijver.
DESIGNER.
levensgenieter.

client login

home

blog

contact

about

login

coaching

menu

menu

& een bewuste lifestyle

succesvol ondernemen

home

blog

about

coaching

contact

login

  1. Jacobien

    February 11th, 2019 at 4:20 pm

    Go, go, go Joyce! Super tof dat je dit besluit hebt genomen! Ik wens je veel succes toe en voor een havermelk-cappuccino ben je altijd welkom bij mij in Groningen. (Al is mijn latte-art nog niet zo mooi als die van jou 😉 Iets met oefening baart kunst..)

  2. Joyce van Essen

    February 21st, 2019 at 1:10 pm

    Hey Jacobien, wat tof om je hier te zien! Thanks voor je support; en ik kom zéker graag langs voor die havermelk cappuccino! Geef ik je graag een paar latte art tips, ghehe. Liefs en tot snel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

and these are my friends..

Elke woensdag is het insiders-tijd!

Deze e-mails zijn het verlengde van mijn blog. Het is hét moment van de week waarop ik meer contact kan leggen met jou en de andere 700 vrouwen die mee doen. Je vindt er linkjes naar de blogs én lifestyle tips die nergens anders verschijnen. Zie ik je woensdag?

Yes, schrijf mij in!

Ik ben Joyce. Een gewone vrouw met de ambitie voor een bijzonder leven.

Ik ben Joyce. Een gewone vrouw met de ambitie voor een bijzonder leven.

Elke dag schrijf ik, spreek ik en coach ik met één groot doel in mijn achterhoofd: ik geloof dat elke vrouw het verdient om trots te zijn op wie ze is, grote dromen te hebben en haar favoriete leven te leiden.

Elke woensdag is het insiders-tijd!

Deze e-mails zijn het verlengde van mijn blog. Je vindt er linkjes naar de blogs én lifestyle tips die nergens anders verschijnen. Zie ik je woensdag?

Elke dag schrijf ik, spreek ik en coach ik met één groot doel in mijn achterhoofd: Ik wil elke vrouw zien winnen. Wat dat ook voor zichzelf, haar gezin of haar onderneming betekent.